Een vergelijking: de 5C tegen de 5S

De iPhone 5S en de iPhone 5C zijn op hetzelfde moment in 2013 op de markt gekomen. Het was de eerste keer dat Apple twee mobiele telefoons tegelijkertijd uitbracht. Het gerucht ging al langere tijd de rond maar nu bleek het opeens uit te komen. In eerste instantie werd gedacht dat de C in iPhone 5C voor cheap moest staan. Dat bleek echter niet waar. De iPhone 5C is weliswaar goedkoper dan de 5S maar desalniettemin zeker niet goedkoop.

Prijzen
De prijzen van de 5C en 5S verschillen niet zo heel veel. De iPhone 5C is maar 100 euro goedkoper. Dat hadden veel mensen niet verwacht. Iedereen verwachtte dat de iPhone 5C een budget toestel zou worden. Toch is de prijs daar nu nog te hoog voor. De iPhone 5C als los toestel met 16 GB kostte bij de introductie 599 euro. De iPhone 5S als los toestel met 16 GB kostte bij de introductie 699 euro. De prijzen zijn in 2014 al stukken lager. Als de nieuwe iPhone uit komt zullen de prijzen nog verder dalen. Dat gebeurt iedere keer als er een nieuwe iPhone in de schappen ligt.

Specificaties
De iPhone 5C en de iPhone 5S beschikken beiden over een vier inch touchscreen. De resolutie van de beide iPhones is gelijk: 1136 bij 640 pixels.  De iPhone 5S heeft een A7 processor, de nieuwste van Apple. De iPhone 5C heeft dezelfde processor als de iPhone 5, een A6 processor. Hiernaast heeft de iPhone 5S een M7 coprocessor. Deze processor kan de bewegingen van de iPhone exact bijhouden. De iPhone 5C heeft deze processor niet. De iPhone 5C heeft een plastic behuizing. De iPhone 5C is verkrijgbaar met 8, 16 en 32 GB. De iPhone 5S is verkrijgbaar met 16, 32 en 64 GB. Beide iPhones komen standaard met iOS 7.