Je eigen apps maken

Je hebt een goed idee voor het maken van een mobiele applicatie? Dan ben je bij stap één aangekomen voor het ontwikkelen van een eigen app. Een goed idee is natuurlijk het begin en zodra je een goed idee hebt wil je deze natuurlijk ook werkelijkheid laten worden! Maar hoe zorg je er nou voor dat die app er komt en hoe zorg je er voor dat dit de app-store in gaat zodat mensen er ook gebruik van kunnen maken? Onderschat niet hoe veel er bij komt kijken wanneer je een eigen app wilt ontwikkelen.

Applicaties

Een ‘app’ staat voor applicatie, dit zijn kleine programmaatjes welke bedoeld zijn voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Deze apps zijn beschikbaar via app stores en kunnen zowel gratis of eventueel betaald worden gedownload door gebruikers Het maken van een app is niet per sé erg moeilijk maar het kost, wanneer je deze helemaal zelf gaat maken, wel een hoop tijd en doorzettingsvermogen. Er zijn verschillende manier om een app te ontwikkelen maar zoals eerder vermeld is vooral het idee erg belangrijk.

Het idee

Wanner je een app gaat maken is het belangrijk te bepalen wie je doelgroep wordt, te kijken naar de concurrentie en jezelf af te vragen of er behoefte is aan de app die je gaat maken. De app kun je dan aanpassen naar gelang de behoefte. Wanneer je bijvoorbeeld een app voor kinderen gaat maken dan deint deze de doelgroep grafisch natuurlijk aan te spreken, de vormgeving zal er dan heel anders uit komen te zien dan bijvoorbeeld een app welke is gericht op de zakelijke markt. Wanneer je eenmaal precies hebt vastgesteld wat je app dient te kunnen en hoe deze er uit dient te komen zien kun je beginnen met het programmeerproces.

Applicatie ontwikkeling uitbesteden

Het technische onderdeel van het maken van een app is voor velen moeilijk, je kunt dan ook een groot deel van de applicatie ontwikkeling uitbesteden wanneer je deze niet onder de knie hebt, je dient dan natuurlijk wel een groter budget te hebben. Het nadeel hiervan kan zijn dat iemand anders jouw idee gaat uitvoeren en het eindresultaat misschien niet helemaal is wat jij voor ogen had. Wanneer je het bouwen van de applicatie zelf op je wilt nemen zijn er diverse mogelijkheden

Bouwpakket of programmeren

Je kunt op internet een hoop pakketten vinden waarmee je in een stappenplan je eigen applicatie kunt bouwen. Erg gemakkelijk want zo wordt je als het ware door het proces heen begeleidt, nadeel is dat je vaak niet erg af kunt wijken van de mogelijkheden die een dergelijk pakket te bieden heeft. Op die manier wordt je app nooit erg uniek. Wanneer je alles helemaal precies wilt maken zoals je het oorspronkelijk idee had kun je het beste leren om zelf te leren programmeren. Er zijn verschillende programmeertalen die je kunt gebruiken, wanneer het leren uit de boeken je wat afschrikt zijn er diverse YouTube video’s te vinden die het een en ander uitleggen over programmeren. hou er rekening mee dat er heel wat tijd en moeite gaat zitten om te leren programmeren, dit is niet gemakkelijk!