Sim only markt ziet stijging in aantal abonnees t.o.v. prepaid sim

De sim only markt in Nederland is al enkele jaren aan het groeien, afgelopen twee jaar was de stijging enorm te noemen. Zo meld vergelijk-SIMonly dat het de afgelopen twee jaren flink is toegenomen, zij geven hieronder uitleg over de situatie in de markt en vermelden ook een aantal feiten uit de markt die tot deze ontwikkeling geleid hebben.

Levensduur smartphones
De smartphones vandaag de dag worden steeds kwalitatiever en steeds sterker. Zo komt het regelmatig voor dat smartphones na de afloop van het abonnement nog in zeer goede staat verkeren en dus hergebruikt kunnen worden. Veel mensen kiezen ervoor om een telefoon abonnement af te sluiten als zij nog niet in het bezit zijn van een mobiele telefoon, je kunt dan in veel gevallen profiteren van een gratis toestel bij je abonnement. De looptijd van een abonnement is maximaal twee jaar. Doordat de kwaliteit van de toestellen toeneemt, komt het steeds vaker voor dat de mobiele telefoons na de looptijd van twee jaar nog steeds goed zijn om te gebruiken. Weliswaar zijn er natuurlijk gebruikerssporen op de telefoon aanwezig maar de software die in de telefoon verwerkt zit is nog steeds in orde. Dit is voor veel mensen aanleiding om na het aflopen van hun telefoon abonnement te kiezen voor een sim only abonnement i.p.v. een nieuw telefoon abonnement met een nieuwe telefoon. Het verschil in kosten tussen deze twee abonnementsvormen is minimaal 12 euro per maand, veel mensen kunnen het geld goed gebruiken in deze tijd en kiezen er dus voor om een sim only abonnement af te sluiten.

Actiever gebruik mobiele telefoon en afhankelijkheid
Daarnaast neemt de verhouding van het aantal sim only gebruikers t.o.v. het aantal gebruikers in de pre-paid markt ook toe in het voordeel van sim only. Doordat steeds meer mensen die in het bezit zijn van een smartphone ook steeds afhankelijker worden van de toestellen, is prepaid steeds minder aantrekkelijk. Het datagebruik, gebruik van belminuten etc. wordt steeds meer vanzelfsprekend en qua tarieven is pre-paid relatief duur waardoor sim only vele malen interessanter is.